De Rode Duivels hebben gedaan wat ze moesten doen. De Belgen hebben Kazachstan opzijgezet met duidelijke 4-1-cijfers. Dankzij de zege van Duitsland in Turkije leeft de hoop op het EK opnieuw op. Dinsdag in Düsseldorf ontbreekt de geschorste Van Buyten.


De gretige Duivels dreigden bij aanvang te weinig langs de flanken, zoals coach Leekens het wou. Maar de mayonaise pakte wel. Doelman Loginovski had moeite met de kopslag van De Camargo en ging goed plat op de schuiver van Dembele.

De fans moesten er lang op wachten, maar toen Karpovitsj Witsel haakte in de 16 kwam de verlossing. Simons zette de strafschop feilloos om: 1-0. Het feest barstte helemaal los na een sleepbeweging van Hazard voor de prachtige 2-0 (foto), zijn eerste goal voor de Duivels.

Het eenrichtingsverkeer zette zich na de koffie gewoon voort. Met dezelfde spirit en grinta vonden de Belgen dit keer wél snel de weg naar het net. Loginovski pareerde eerst nog de poging van De Camargo, maar had geen verhaal tegen de rebound van Kompany.

De ultradefensieve Kazakken hadden geen verhaal en bleven terugplooien. Als klap op de vuurpijl gaven ze de Duivels nog wat meer speelruimte door de rode kaart van Koergoelin. Die ging wat gefrustreerd en staalhard in op Mertens.

De Duivels verwenden de brullende fans nog meer en na de owngoal van Jevstignejev gaf het bord 4-0 aan. Er kwamen nog twee smetjes op het blazoen, de gele kaart voor Van Buyten, die Duitsland mist en de 4-1 op strafschop.

Als België dinsdag in Duitsland even goed doet als Turkije thuis tegen Azerbeidzjan, dan mag het de barrages voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne spelen.

(belga)